петък, 30 април 2010 г.

ПОЯСНЯВАМ И СПОДЕЛЯМ

Яжте ми е тая работа.


Да, ходих на рожден ден и изкарах велико.
Не, нямам агресивно пиянство, но оня не беше за там.
Да, пих докато залезе луната.
Не, на сутринта не се спрях и продължих.
Да, вечерта трябваше да ходя на театър.
Не, не бях забравил.
Да, отидох.
Не, не заспах.
Да, хареса ми много.
Не, нямах пари нито за пиене, нито да се прибера.
Да, прибрах се.
Не, не пеша.

Аз поне си разбирам написаното. Ако и вие го разбирате, значи трябва да се съгласите, че въпросите са излишни. Всичко става ясно не със задаване на въпроси, а с даване на отговори.
Бях се разбрал да пия с БГ Джони Деп. Ама той не дойде. Няма да го питам защо, сигурен съм, че е имало причина. Ако не иска да я каже, ще ме излъже нещо друго. Въпросите притискат хората и ги карат да лъжат. Накрая се оплитате след толкова лъжи, че чак забравяте кое е реалността и започвате да живеете в два свята. Единият е реалният, с който се сблъсквате постоянно, а другият е този, който сте създали с гадните си лъжи и това ви кара да сте винаги трезвени, за да не се изпуснете някъде, където не трябва.

Ако пиенето е порок, то трезвеността е проклятие. Не пиеш и изведнъж се решиш да се наквасиш. Напиваш се от 2 капачки алкохол и другите ти гледат сеира. Накрая признаваш, че си гнусен лъжец и губиш доверието на другите към теб.

Ще обясня и защо пиенето се счита за порок, но от моята гледна точка. Вече писах, че това ни отличава от животните. Явно е порок да се отдалечаваш от биологичната си единица, както правиш, докато пиеш и накрая според една дебела книга, която е по-полезна, ако служи за физическа самоотбрана, отколкото самият й прочит, ти си опорочител и ще отидеш след края на съществуването си под земята, да пиеш от чаша с дупка на дъното, а в скута ти жена-без дупка на дъното.

Събота - малко бира и много водка.
Неделя - глътки уиски и повечко водка.
Поноделник - мисля, че не пих. Когато не пия, нямам повод и причина да помня деня.
Вторник - бира, после още две.
Сряда - близо три литра бира.
Четвъртък - три бири, три водки, после още три бири, ама едната ми я разляха, така че не се напих.
Петък (днес) - литър бира стига.
Събота (утре) - бе май ще се разглобя, не смея да гадая, но ще се похваля.

Струва ви се, че съм пил малко? Да. И на мен така ми се струва. Но това е, защото ония Корейски жълти джуджета не са ми платили още и нямах финансови възможности да си го позволя. Мислех ги за добри хора, но вече мисля друго. Мисля да отида в резиеднцията на Северна Корея и да ги насъскам срещу южните им съседи. Или пък да отида при китайците и да ги накарам да ми направят ракета за 2 лева, даже бих се бръкнал и за 3. Та да я запратя тая ракета към резиденцията на Ю. Корея. Жалко за Шуши. Не ме мислете за лош, защото и аз обичам Шуши. Всички обичат Шуши.

1 коментар: