сряда, 22 декември 2010 г.

ПРАЗНИци




Празни джобове, празни погледи, празни глави, но за сметка на това - празен град.
На 17.12.10 трябваше да ходя на банкет. Банкетче нещо, пиене, салатки, прасе.... После се оказа, че събраните кинти отишли за прасето и някаква си жива музика. Тумба-лумба, чака-рака, хопа-тропа, ала аз не мога да пия така. Пиенето се доплаща от консуматорите. Това бе и причината да не отида. Няма кръчма, която да ме изпои за 20 лева, дори и 30 да са. Дайте ми ги в бири, дайте ми ги във водки или в ракии и ще видите, че ще трябва да додавате.

Не мога да разбера, защо всички се вълнуват. Не съм черноглед, а просто реалист. Ще ви покажа другата гледна точка (моята).
Трапеза на бъдни вечер. Тя е постна, не засища и всички ястия са анално музикални. Поне сармите са фрашкани с ориз, та няма вероятност да се насерете така лесно, тъй като оризът ще позапече чревните изблици.

Коледата започва малко предварително. Всички се скитат по магазините за дрънкулки, боклуци, дрехи..... искат да избират подаръци за Сульо и Пульо. Блъскате се с всякакви хора и не ви прави впечатление как това ви затормозява психически. Казвате си "Празници са все пак. Трябва да купя подарък на Мухльо. Пък и защо да не се поглезя с котлети и някоя гъзарска водка?". Защото ще циврите после, че здравата сте се охарчили и цял януари ще живеете по-зле и от църковна мишка. Редите се по опашки и се потите в пухкавото дебело зимно яке. После, като дойде време, слагате закупените предметни боклуци, пакетирани под елхата. Коледа е и си имате елха. От мен погледнато, това си е едно накичено дърво в дома. При закупуването му трябва да направите малко разместване, за да има къде да го сложите. Кичите го, бодвате му звезда и го обикаляте с лампички ......
Ама знаете си ги тия работи. Все пак не забравяйте, че това са си най-обикновени дни, които само датата ги прави "специални". Все едно да сложиш флагче на лайно. То си остава лайно.

Идва новата година. Започва паникьосване, къде как и с кой ще празнувате. Някои са си изпекли работата още от лятото и местата са заети, и вие го духате. Това наистина е повод да се наквася здравата, за да мога да спя през целия 1-ви януари, тъй като тогава не работят магазините да си докупя пиене. На 2-ри ги отварят и се оказва, че няма хляб никъде, а и биологичният ви часовник вече е нарушен. Още преди да го поправите, сте повикани на работа. Това си е едно психическо затормозяване, опъване на нервите, но ви е набито в главите, че сте празнували и само си въобразявате, че ви е весело.

След тия празници има почистване. Изхвърляте остатъците от трапезата, елхите и куп други боклуци от сорта на счупени чаши, коледни играчки и т.н. и аз трябва да се разхождам измежду боклуците ви, защото и почистващите фирми не работят.
Изтормозени психически и уморени физически от "празнуване", вие правите лош старт за новата година.

Оправяйте се, не сте малки. Не съм молил никой да ви ражда нито вас, нито Исус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар