неделя, 23 декември 2012 г.

ГРАДИНАРИ ЛЕПКИ

Е наистина не мога да ги разбера ония навлеци по градинките. Идват при теб и неангажиращо те питат за цигара или стотинки. Ако ги отрежеш за стотинки или им дадеш (зависи от настроението), оня се разкарва, че да ги изпорка естествено. Тия с цигарите обаче- не. Идва веднъж един при нас на театъра. Отсреща пейка с по-голяма компания и явно не пушат (че то модерно май става). Та ни пита за цигара. Тия мойте пък веднага посочват мен, щото аз съм най-порочния от всички тях взети заедно. Ама както и да е. Казах му, че имам щото не ги давам, оня ми се прави на ударен. Пояснявам му:

- Станаха скъпи и вече не ги раздавам на тоя-оня.
- Е ше ти я платим бе! -много оборотен излезна и тръгна да си рови по попиканите джобове да ми търси стотинки.
- Абе, бегай с тия цигански работи. Няма да ти дам и толкова.

Измърмори си нещо тоя и отиде там при ония баламурници, дето и вино му наляли чак. Тоя е един, може и да сте го виждали, нисък, смачкан чичак, на тен го докарва на екзотичен павян и с пиянска мутра, погълнала доста дезифектанти от аптеките или изпросени питиета от баламурници. Мотае се там.

та видях, че нещо ме сочи и вика "е оня там". Измерих го с поглед и отвърнах "кво, бе?". Отмести си очичките тоя и се приключи.

Нека се поставя на негово място. Ами ето! Аз съм тоя и какво? Ще намеря начин веднага да прекратя това мизерно съществуване. И ме няма. Така и баламурниците са спокойни.

Втора случка. Едно друго дебело чиче пак поиска веднъж цигара на същото място. Дадох му и тоя реши, че е длъжен да ни разправя някакъв си виц. Мисли си, че много забавлява като се включва в разговори или насочва вниманието към себе си. Жалко е да се правиш на клоун за такова нещо.

- Аз бира си имам.

То пък оставаше и това да му дам. Аре, майната ви! Да спре да пуши. Няма да му се поставям на мястото. Започва да обяснява глупости разни, дето нито мене ме интересуват, а едва ли и него, но не е удобно някак да го изгониш, понеже не е направил нищо лошо, а и не е подходил с агресия. Ама вече такива паразити мисля да ги гоня. Преди време помня един такъв на попа и започна да досажда. Разправяше как през вечер, та ако не и всяка е*ал проститутки по 50 лв. Изсмяхме му се, а оня нещо с агресия тръгна да говори (не помня точно какво каза, понеже бе преди 10 години някъде това). Май защитихме някаква тъпа женска чест. Кавалерско, ама тъпо все пак де. Много от вас може да си мислят, че съм голям кавалер, ама не съм. Някак хомо е малко. Дори в днешно време може да те помислят за извратен натегач. Особено, ако си като плешивия келеш от оная приказка- Келешът И Царската Дъщеря.
Та както и да е, разхвърляхме му селските торби на тоя и му натрошихме зелките по земята. Понеже като му казахме да се занимава с баламурници, че на нас не ни е интересен и тоя взе да кълне. Спиро Театъра пък тогава си разби главата с една прахосмукачка- кукуфелник!

Та на тези досадници аз ще кажа да вземат да спрат поркането и цигарите. Изпросеното да си го дават за храна, ако мислят, че трябва да живеят. Инак, когато ми писнат всички хобита и се отчаям достатъчно, ще започна престъпен нощен живот и ще видите вие Пичушкин в България. Айде по един четвъртит, ако не сте на ти с гледната ми точка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар