четвъртък, 30 септември 2010 г.

ДАЛИ ЖИВЕЯ?



Смятате го за много несправедливо поведението на съдбата, нали? Живеете здравословно, отбягвате пороците и накрая заглеждате някоя трудноподвижна баба или немощен старец на улицата и си казвате "и мен ли това ме чака? С какво заслужавам подобно нещо?". Верният отговор е един - ДА. Обяснението също не е много сложно. Всичко е до нагласа и начин на живот. Навярно сте забалязали (ако не сте, обърнете внимание), че много по-добре живеят тези, които знаят как. Смятам, че един добре изживян живот трябва да е пълен с пороци, спадащи в графата удоволствие. Много ясен пример ще ви дам с моят любим порок ПОРКАНЕТО. Примесено с цигари и незаконни продукти, то никога не би ми позволило да стигна до възраст, в която ще се мразя всеки ден, защото ме болят ставите, имам високо кръвно, вие ми се свят и т.н. Реденето на опашка в магазина ще е унищожително. Самото отиване до там ще е премеждие за вас. Като чукнете 60, ще се зачудите "Хващам ли още окото? Изглеждам ли добре?". Отговорът отново е един - НЕ. Живяли сте скучн живот и това се вижда в погледа ви, който показва единствено празнота за разлика от разширените ви вени.

Наказвани са тези, които са способни да изговорят куп глупости с теорий и доказателства, че здравословното живеене съдържа само положителни резултати, но първо трябват воля, търпение (демек да се поизмъчите). Плямпат ли плямпат и засаденият им вече морал не позволява да разберат, че всичко това може да се каже с едно изречение:
- Мъчи се сега, за да ти е добре после.
- А това "добре" няма да ви огрее. - бих добавил аз.

Просто ще си свикнете да поддържате жалката и скучна агония, наричайки я "пълноценен начин на живот" или "притежание на здрав и извисен разум" и ще си мислите, че това е най-доброто не само за вас, но и за околните, стига те да го осъзнаят.

Всичко идва от там, че криете грозната си страна във вас, тя ви разяжда и ето ви на опашката за пенсия, чоплейки си едноцифрения брой останали зъби с език, а в главата ви се върти въпросът "Какво стана с младостта ми?". Също така и ще прескочи един бегъл спомен как сте прочели този пост и това ще породи още много въпроси, които ще е късно да си ги задавате.

Другия изход от тази ситуация, вие, го наричате несправедливост. "Но аз не пуша, защо имам рак на белия дроб?", "Но аз не пия, защо имам проблеми със черния дроб?". Ами защото не сте живяли порочно. И Дева Мария не се е шибала, но забременя!

Ще кажа и на ентусиастите, които тичат в парка, дишайки изгорели газове от коли или крави, които пасат в близост до маршрута им, че с това тичане нямат и най-малка представа колко неща подминават.

Дано да ви е леко поне, когато тази агония свърши.
Лека ви пръст.

1 коментар:

  1. Пиенето на алкохол и употребата на наркотици е полезно за здравето!!!!
    Например погледни Ози Озбърн, който се друса в продължение на 40 години и все още е жив. Алкохола го е консервирал и сега изглежда много по-добре отколкото когато е бил млад. Голяма свежарка е! Цяло чудо е това. :-)

    ОтговорИзтриване